Geleceğe Dönüş Filminde Hata Olarak Bilinenler


Geleceğe Dönüş: Bölüm 1

Marty koca hoparlörün sesi tarafında etrafa uçtuğunda, sanki bir kablo tarafından çekiliyormuş gibi gözüküyor. Aslında kablo onun gitarının kablosu'dur.

Marty telefon rehberindeki Doktor Brown ismini arıyor ve sol tarafta ismini buluyor Doktor, telefonu açmayınca da Marty sayfayı koparıp alıyor. Gözüken şu ki Marty sağ taraftaki sayfayı koparıyor. Aslında sayfayı rahat koparmak için Marty onu çevirmiştir.

Marty 1985'e geri döndüğünde şehir merkezinden Lone Pine Mall'a 10 dakikadan az bir zamanda varıyor. 1955'de bu mesafe tabelada 3,2 km olarak veriliyor. Aslında tabela normal sokak mesafesini vermiştir fakat Marty 1985'de ara yolları kullanmıştır.


Geleceğe Dönüş: Bölüm 2

Kamera, bulutların üzerinden çekim yaptığında ve araba inişe geçerken hava güneşlidir. Fakat yağmur yağarken hava sanki akşam olmuş gibi kapalıdır. Aslında, hava çekiminde kamera bulutların üstünden çekim yaptığı için orada güneş var. Yağmur bulutların altındadır, bundan dolayı da hava bulutlu ve kapalıdır.

Hava kaykayları ile olan kovalamaca sahnesinde oyuncuların iplere bağlı olduğu açıkça gözüküyor. Aslında, bu ipler Griff'in çetesinin daha hızlı gitmeleri için kendilerini Griff'in turbo kaykayına bağladıkları ipler'dir.

Marty filmin sonunda Biff'den Almanac'ı almaya çalışırken Mr.Strickland dergiyi alıyor. Marty onu takip ediyor ve Mr.Stickland odasında dergiyi çöp kovasına atıyor. Marty dergiyi hemen çöp kovasından çıkartıp içine bakıyor ve anlıyor ki Almanac'ın diş kabı var fakat içinde bir "Oh LaLa" adında dergi bulunuyor. Marty dergiyi ve kabı ile birlikte yere atıp Biff'in peşine düşüyor. Sonra Biff'in elinde gerçek dergiyi kabı ile birlikte görüyoruz. Aslında, Marty'nin "Oh LaLa" dergisi ile birlikte yere attığı Almanac'ın kabı derginin ilk kabıdır. Sonra Biff'in elindeki derginin gerçek kabı yani iç kabıdır.


Geleceğe Dönüş: Bölüm 3

Doktorun elindeki telsiz DeLorean'e binmeye çalışırken bazen yok oluyor, sonra tekrar ortaya çıkıyor. Fakat Doktor, Marty'e Clara'nın Lokomotifte olduğunu söylerken telsizi yok ediyor. Marty telsizi hala kullanıyor fakat Doktor ona işaretle karşılık veriyor. Tahminen telsiz Doktorun cebindedir, çünkü sesini duyuyor ki işaretle cevap veriyor.